Favoriete Podcasts

Favoriete podcasts


Het aanbod aan podcasts is gigantisch. Wie door het bos de bomen niet meer ziet, kan hieronder terecht, met enkele favoriete podcasts van onze leden.


NIEUWS
De Standaard’ voor meer duiding bij het nieuws.

De Afspraak op Vrijdag’ Ivan De Vader blikt samen met zijn gasten terug op de politieke week.

De Stemmen van Assisen’ van het Nieuwsblad over ophefmakende rechtszaken.

Bjorn in the USA’ van VRT nieuws is heel leuk luistervoer, steeds begeleid met een snuifje typisch Amerikaanse muziek. Amerikacorrespondent Björn Soenens geeft achtergrond en context bij nieuwsverhalen uit de USA.

Vranckx & Byloo’, op een heel aangename manier ontdekken wat er in de wereld leeft.

Nieuwe feiten’ Lieven Vandenhaute gaat op zoek naar nieuws dat verbijstert, verbaast of verwondert.


BOEKEN
Drie boeken’ van Wim Oosterlinck. Heel leuke gesprekken met boekenliefhebbers en die babbels gaan niet alleen over boeken.

Wildevrouw’ auteur Jeroen Olyslaegers schetst het decor van zijn roman ‘Wildevrouw : het 16de-eeuwse Antwerpen.


GESCHIEDENIS
De Bourgondiërs’ met meesterverteller Bart Van Loo. Hij neemt je op sleeptouw door de middeleeuwen, een wonderlijke en gevaarlijke reis langs brandstapels en feestelijke banketten, de pest en riddertornooien.

De Zonnekoning’ over het leven van Lodewijk XIV met Johan op de Beeck.


WETENSCHAPPEN
De Universiteit van Vlaanderen’ Topprofessoren uit de Vlaamse Universiteiten geven een antwoord op een heleboel vragen. Is Latijn leren tijdverspilling? Kunnen we mensen onzichtbaar maken?…

Nerdland’ Een overzicht en bespreking van het wetenschaps- en technologienieuws van de afgelopen maand op een zeer aangename manier. Moderator Lieven Scheire, aangevuld met telkens andere wetenschappers.

De Tijd Vooruit’ Gesprek met toonaangevende ondernemers en onderzoekers over onze toekomst. Ze blikken vooruit en tonen ons welke wereld er in het verschiet ligt.


MUZIEK
Wunderkammer’ Op https://witkonijn.be/programma/wunderkammer/ met avant-garde muziek.

De Popcast van de Week’ van Stubru met Stijn Van de Voorde die elke week samen met een gast zijn licht laat schijnen over het popnieuws.


PURE ONTSPANNING
Bob’ Is Bob een levensgroot geheim dat ze haar hele leven met zich mee heeft gedragen, of de fantasie van een dementerende vrouw?

El tarangu’ op zoek naar een man die eigenlijk in zijn graf hoorde te liggen.

Tante Jos’ Jos Gemmeke zat in de illegale pers, was koerierster en werd in Engeland opgeleid tot geheim agent. Maar klopt dit wel allemaal?

De Blankenberge tapes’ twee moordzaken en één prille liefde komen samen tot een lugubere ontknoping aan de Belgische kust.

De brand in het landhuis’ grootgrondbezitter Ewald Marggraff komt bij een brand in zijn landhuis in Vught om het leven. Na zijn dood is er geen spoor meer te vinden van de schilderijen of het geld.

Wie was mama’ Over de impact van jeugdtrauma’s op je verdere leven, over de belangrijke rol van ouders en voogden, over verwerken en vergeven.

De volksjury’ Laura en Silke speculeren op een onverantwoorde manier over onopgeloste moordzaken.

Renegades’ Born in the USA. Een reeks gesprekken tussen Barack Obama en Bruce Springsteen over hun leven, muziek en hun liefde voor Amerika.

Topdokters’ Patient Pedro. Pedro Elias is een hypochonder, het eerste wat hij elke dag doet als hij wakker wordt is voelen of zijn hart nog klopt.

De wereld van Sofie’ Sofie Lemaire en haar team gaan elke week op zoek naar antwoorden op grote en minder grote levensvragen.

Welcome to the AA’ Alex Agnew en Andries Beckers gaan op zoek naar mensen of onderwerpen die deel uit maken van hun leefwereld en ontvangen gasten.